Headlights

Signiling action and temporary lightening of the watchtowers of the prison La Model
  • The seven watchtowers of the former prison La Model in Barcelona will be the object of a signaling action and temporary enlightening promoted by the the Platform “Fem Nostre l’Espai de la Model” in collaboration with the EUROM in the framework of the annual festival of the neighbors of the district of the Eixample.

The action aims to give more visibility to the participative process promoted by the Platform, pointing out the citizen demands about the uses of the building. The graphic project was developed by the urban artist Roc Blackblock following an original idea by professor Nuria Ricart (Facultat de Belles Arts of the University of Barcelona) and the director of the EUROM Jordi Guixé.

btrmdn

 


Les set torres de vigilància de la presó Model seran objecte d’una actuació de senyalització i il·luminació temporal durant el pregó i la clausura de la Festa Major 2018 del l’Esquerra de l’Eixample.

Images of the installation | Nuria Ricart

L’objectiu és donar més visibilitat al procés participatiu promogut per la Plataforma Fem Nostre l’Espai de la Model i destacar les reivindicacions ciutadanes sobre els usos d’aquest espai. L’acció parteix d’una idea original proposada per la professora Nuria Ricart de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i el director de l’EUROM Jordi Guixé, i compta amb projecte gràfic de l’artista urbà Roc Blackblock.

La pintada tindrà lloc entre els dies 18 i 20 de setembre i la il·luminació temporal es portarà a terme durant el pregó i la cloenda de la Festa Major, els dies 28 de setembre i 07 d’octubre, de 19h a 24h.

When

September 2018

Where

Carrer d’Entença, 155
08029 Barcelona

Other Institutions Involved

Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample (AVVEE), Associació Cultural  Helios Gómez, Associació de Pares de fills amb Autisme, Associació Intercultural  Nakeramos, Associació Jardins d’Emma, Associació Memòria dels Dibuixants, Asociation Mémoire Graphique, Associació Catalana d’Expressos i Represaliats polítics, Assemblea 15M del Barri Esquerra de l’Eixample, Bidó de Nou Barris (Ateneu Popular 9 Barris), Casal de Joves Queix, Centre d’Esplai Boix, Centre Social Sants, CNT Catalunya,  Consell d’Entitats de Barcelona, Cooperativa la Ciutat invisible, Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Consell de la Joventut de Barcelona, Esquerra de l’Eixample (ANC), Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Fem Sant Antoni, Fundació Cipriano García-CCOO de Catalunya, Fundació d’Estudis Llibertaris i Anarcosindicalistes, Fundació Ramda x Xirinacs, Observatori Europeu de Memòries UB (EUROM) , Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, Raons Públiques, Recreant Cruïlles/Espai Germanetes, Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, SOS Monuments, Unió General de Treballadors (UGT), Unión Romani

 

Share This
Skip to content